Terug naar Goedkope voetbalreizen Engeland

Voetbalreizen Manchester City

Goedkope voetbalreizen Manchester City

Manchester City Football Club, ook wel bekend als Man City, is een professionele voetbalclub uit Manchester, Engeland. De club is opgericht in 1880 en speelt sinds 2003 in het Etihad Stadium, dat plaats biedt aan meer dan 55.000 toeschouwers.

Geschiedenis: Manchester City begon als St. Mark’s (West Gorton) in 1880 en speelde zijn eerste wedstrijd tegen West Gorton (St. Marks). In 1887 werd de club omgedoopt tot Ardwick AFC en vervolgens in 1894 tot Manchester City FC.

De club won in zijn geschiedenis vier Engelse landskampioenschappen, zes FA Cups, zes Football League Cups en één Europese beker, de UEFA Cup Winners’ Cup in 1970. Na een moeilijke periode in de jaren 90 en begin 2000, heeft Manchester City onder leiding van de sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten een grote transformatie ondergaan. De club heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen, waaronder vijf Premier League-titels, vier Football League Cups en twee FA Cups.

Stadion van Manchester City

Stadion: Manchester City speelt sinds 2003 zijn thuiswedstrijden in het Etihad Stadium, voorheen bekend als het City of Manchester Stadium. Het stadion is gebouwd voor de Commonwealth Games van 2002 en biedt plaats aan meer dan 55.000 toeschouwers. Het is een van de modernste stadions in Europa en heeft een dak dat opengeschoven kan worden bij goed weer.

Spelers: Manchester City heeft door de jaren heen vele beroemde spelers gehad. Een van de grootste namen uit de geschiedenis van de club is Colin Bell, die in de jaren 60 en 70 speelde en bekend stond als “The King of the Kippax” vanwege zijn indrukwekkende prestaties op het veld. Andere legendarische spelers zijn onder meer Mike Summerbee, Francis Lee, Shaun Goater, David Silva en Sergio Agüero.

Wat is er te doen in Manchester?

Stad: Manchester is de op twee na grootste stad van Engeland en heeft een rijke geschiedenis op het gebied van industrie en cultuur. De stad is bekend om zijn vele musea en galerieën, waaronder het Museum of Science and Industry en de Manchester Art Gallery. Daarnaast heeft Manchester een bruisend nachtleven en is het een populaire bestemming voor winkelen en uitgaan.

Als je een voetbalreis naar Manchester City wilt maken, kun je genieten van de geweldige voetbalervaring in het Etihad Stadium en de stad zelf verkennen. Er zijn talloze hotels en restaurants in de buurt van het stadion, en de club organiseert regelmatig rondleidingen voor fans die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de club.

Voetbalreizen Manchester City | Voetbalreis Manchester City | Voetbaltickets Manchester City | Wedstrijdtickets Manchester City | Wedstrijd Manchester City bezoeken

Goedkope voetbalreizen naar Manchester City boeken? Bij Goedkope-voetbalreizen.nl vergelijkt u gelijk de verschillende voetbal arrangementen naar Manchester City. Voetbalreizen naar Manchester City inclusief voetbaltickets en hotelovernachting of enkel losse wedstrijdtickets. Een voetbalweekend inclusief voetbalarrangement vergelijkt u voor alle wedstrijden van Manchester City op goedkope-voetbalreizen.nl. De goedkoopste voetbalreizen naar de wedstrijden Manchester City vindt u hier. U kunt natuurlijk ook andere wedstrijden in de Premier League bezoeken zoals Tottenham Hotspur, Nottingham Forest, Liverpool, Chealsea FC, Arsenal en Newcastle United.