Terug naar Goedkope voetbalreizen Engeland

Voetbalreizen Fulham

Goedkope voetbalreizen naar Fulham FC

Fulham Football Club is een professionele voetbalclub gevestigd in Fulham, Londen. De club werd opgericht in 1879 en speelt momenteel in de Engelse Premier League. Fulham speelt zijn thuiswedstrijden in het Craven Cottage stadion, dat plaats biedt aan meer dan 19.000 toeschouwers.

Geschiedenis Fulham

De geschiedenis van Fulham gaat terug tot de vroege jaren van het professionele voetbal in Engeland. De club werd opgericht door een groep kerkgangers die op zoek waren naar een manier om hun vrije tijd door te brengen. Fulham begon zijn leven als een amateurclub en werd al snel een van de beste teams in de regio.

In 1898 werd Fulham een ​​professionele club en sloot zich aan bij de Southern League. De club had aanvankelijk weinig succes en het duurde meer dan 20 jaar voordat ze hun eerste titel wonnen. In 1907 won Fulham de Southern League First Division en verdiende zo promotie naar de Southern League Premier Division.

In de jaren 20 van de vorige eeuw brak Fulham door als een van de beste clubs in Engeland. De club won de Southern League-titel in 1920 en 1921 en verdiende promotie naar de Football League Second Division. Fulham slaagde er niet in om te promoveren naar de First Division, maar de club bleef een competitieve kracht in de Second Division.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef Fulham een ​​gevestigde kracht in de Engelse competitie. De club won de Second Division in 1949 en promoveerde naar de First Division. In de jaren 60 had Fulham zijn grootste succes, met een tweede plaats in de First Division in 1964 en een verloren FA Cup-finale in 1975.

Fulham heeft sindsdien wisselende successen gekend. In 1992 werd de Premier League opgericht en Fulham slaagde erin om in 2001 te promoveren naar de hoogste divisie van het Engelse voetbal. De club werd toen eigendom van de Amerikaanse zakenman Mohamed Al-Fayed, die aanzienlijk investeerde in de club. In 2010 bereikte Fulham de finale van de Europa League, waarin het verloor van Atlético Madrid.

Fulham heeft een rijke geschiedenis en heeft veel talentvolle spelers voortgebracht, waaronder Johnny Haynes, de eerste speler die £100 per week verdiende, en George Cohen, die deel uitmaakte van het Engelse team dat in 1966 de Wereldbeker won. Fulham blijft een belangrijke club in het Engelse voetbal en heeft een loyale aanhang die hen blijft steunen, ongeacht de resultaten op het veld.

Voetbalreizen Fulham | Voetbalreis Fulham | Voetbaltickets Fulham | Wedstrijdtickets Fulham | Wedstrijd Fulham bezoeken

Goedkope voetbalreizen naar Fulham boeken? Bij Goedkope-voetbalreizen.nl vergelijkt u gelijk de verschillende voetbal arrangementen naar Fulham. Voetbalreizen naar Fulham inclusief voetbaltickets en hotelovernachting of enkel losse wedstrijdtickets. Een voetbalweekend inclusief voetbalarrangement vergelijkt u voor alle wedstrijden van Fulham direct op goedkope-voetbalreizen.nl. De goedkoopste voetbalreizen naar de wedstrijden Fulham vindt u hier. U kunt natuurlijk ook andere wedstrijden in de Premier League bezoeken zoals Aston Villa, Everton, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal en Newcastle United.