Terug naar Goedkope voetbalreizen Engeland

Voetbalreizen Everton

Goedkope voetbalreizen naar Everton

Een voetbalreis naar Everton maken? Zeker doen! Everton is een traditionele club in Liverpool. De thuiswedstrijden worden gespeeld in Goodison Park. Een echt klassiek Engels stadion waarbij de tribunes dicht op het veld gebouwd is.Het stadion is in 1892 gebouwd en wordt beschouwd als één van de oudste stadions ter wereld. Het stadion van Everton biedt plaats aan 40.569 toeschouwers.

Tip: Eén van de leukste wedstrijden is de derby tegen Liverpool ruim om tijd! Kortom, beleef een thuiswedstrijd van de “Toffees”.

Historie voetbalclub Everton

Everton Football Club is een Engelse voetbalclub uit Liverpool. De club is opgericht in 1878 en speelt haar thuiswedstrijden in het Goodison Park stadion, dat een capaciteit heeft van bijna 40.000 toeschouwers. Everton is een van de oudste voetbalclubs in Engeland en heeft een rijke geschiedenis.

Everton is een van de meest succesvolle clubs in het Engelse voetbal. De club heeft negen landstitels gewonnen, waaronder de eerste editie van de Premier League in 1992/93. Daarnaast heeft Everton vijf keer de FA Cup gewonnen, de op een na oudste voetbalbekercompetitie ter wereld. Ook heeft de club in het verleden succesvol deelgenomen aan Europese competities, waaronder de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League.

De geschiedenis van Everton gaat terug tot 1878, toen een groep jonge mannen uit de wijk St. Domingo in Liverpool bij elkaar kwamen om een voetbalclub op te richten. De club werd genoemd naar het nabijgelegen kerkgebouw van St. Domingo. Everton groeide snel uit tot een van de beste voetbalclubs van het land en won al snel verschillende prijzen. In 1892 was Everton mede-oprichter van de Football League, de eerste professionele voetbalcompetitie ter wereld.

In de jaren 60 en 70 beleefde Everton haar succesvolste periode onder leiding van manager Harry Catterick. In deze periode won de club twee landstitels, de FA Cup en de Europacup II. In de jaren 80 werd Everton geleid door Howard Kendall, die de club naar drie landstitels, de FA Cup en de Europacup II leidde.

Sinds het vertrek van Kendall in 1987 heeft Everton wisselende successen gekend. In de jaren 90 werd de club tweemaal vijfde in de Premier League en won het de FA Cup in 1995. In de jaren 2000 speelde Everton vaak in de middenmoot van de Premier League, maar won het wel de FA Cup in 2002. In de jaren 2010 heeft Everton zich teruggevochten naar de top van het Engelse voetbal, met verschillende keren Europees voetbal als resultaat.

Boek goedkope voetbalreizen naar Everton

Al met al heeft Everton een rijke geschiedenis en is de club een van de grootste en meest succesvolle voetbalclubs van Engeland. Als fan van Everton is het mogelijk om wedstrijden van de club bij te wonen en te genieten van de sfeer in het Goodison Park stadion. Daarnaast zijn er verschillende voetbalreizen beschikbaar om de club op verplaatsing te zien spelen.

Voetbalreizen Everton | Voetbalreis Everton | Voetbaltickets Everton | Wedstrijdtickets Everton | Wedstrijd Everton bezoeken

Goedkope voetbalreizen naar Everton boeken? Bij Goedkope-voetbalreizen.nl vergelijkt u gelijk de verschillende voetbal arrangementen naar Manchester United. Voetbalreizen naar Everton inclusief voetbaltickets en hotelovernachting of enkel losse wedstrijdtickets. Een voetbalweekend inclusief voetbalarrangement vergelijkt u voor alle wedstrijden van Everton op goedkope-voetbalreizen.nl. De goedkoopste voetbalreizen naar de wedstrijden Everton vindt u hier. U kunt natuurlijk ook andere wedstrijden in de Premier League bezoeken zoals Tottenham Hotspurs, Nottingham Forest, Manchester City,  Liverpool, Chealsea FC, Arsenal en Newcastle United.