Voetbalreizen Leicester United

Goedkope voetbalreizen naar Leicester United

Leicester City Football Club, ook wel bekend als The Foxes, is een Engelse voetbalclub uit Leicester. De club is opgericht in 1884 en heeft een lange geschiedenis vol hoogte- en dieptepunten.

De club begon in de lagere divisies van het Engelse voetbal en bereikte pas in 1908 de Football League. Na enkele jaren van ups en downs promoveerde de club in 1925 naar de hoogste divisie, maar degradeerde weer na één seizoen. Het zou tot 1971 duren voordat Leicester City weer in de hoogste divisie zou spelen. In de jaren 90 kende de club wederom een moeilijke periode, met financiële problemen en degradatie naar de derde divisie.

In 1997 werd de club overgenomen door de huidige eigenaars, een Thaise consortium onder leiding van Vichai Srivaddhanaprabha. Dit zorgde voor een nieuwe wind en de club begon weer te presteren. In 2015/2016 behaalde Leicester City totaal onverwacht het kampioenschap van de Premier League. Dit was een enorme sensatie, omdat de club een jaar eerder nog in degradatiegevaar verkeerde.

Het stadion van Leicester City is het King Power Stadium, dat plaats biedt aan ruim 32.000 toeschouwers. Het stadion werd in 2002 geopend en verving het oude Filbert Street. Het stadion heeft een moderne uitstraling en is van alle gemakken voorzien.

Leicester City heeft door de jaren heen veel spelers voortgebracht die naam hebben gemaakt in het Engelse voetbal. Enkele bekende namen zijn Gary Lineker, Emile Heskey en Peter Shilton. Ook in de huidige selectie zitten enkele spelers die tot de beste van de Premier League behoren, zoals Jamie Vardy, Youri Tielemans en Kasper Schmeichel.

Leicester City is een club met een rijke geschiedenis en een fanatieke supportersschare. De club heeft door de jaren heen veel ups en downs gekend, maar de recente successen hebben gezorgd voor een enorme boost. Een bezoek aan het King Power Stadium is dan ook zeker de moeite waard voor elke voetballiefhebber die de Engelse sfeer wil proeven.

Voetbalreizen Leicester City | Voetbalreis Leicester City | Voetbaltickets Leicester City | Wedstrijdtickets Leicester City | Wedstrijd Leicester City bezoeken

Goedkope voetbalreizen naar Leicester City boeken? Bij Goedkope-voetbalreizen.nl vergelijkt u gelijk de verschillende voetbal arrangementen naar Leicester City. Voetbalreizen naar Leicester City inclusief voetbaltickets en hotelovernachting of enkel losse wedstrijdtickets. Een voetbalweekend inclusief voetbalarrangement vergelijkt u voor alle wedstrijden van Leicester City direct op goedkope-voetbalreizen.nl. De goedkoopste voetbalreizen naar de wedstrijden Leicester City vindt u hier. U kunt natuurlijk ook andere wedstrijden in de Premier League bezoeken zoals Everton, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal en Newcastle United.